5 redenen waarom ik mediteerIk heb altijd gedacht dat meditatie niets voor mij was omdat ik ondanks wat boeken hierover gelezen te hebben, toch altijd dacht dat het samenging met visualisatie, wat geen talent is van mij. Toch bleef het kriebelen omdat ik ook sterk de link maak met bewustzijnsverruiming waar ik erg naar verlang. Wat het ook voor jou is, het is altijd goed.

Mijn 5 redenen:

  1. Meditatie brengt mij veel rust, het vertraagt mijn gedachten en ik gebruikt het ook als ankerpunt om gedurende de dag mijn onrust te detecteren.
  2. De vertraging van de meditatie brengt mij veel dichter bij mijn wezen, de persoon die ik werkelijk ben zonder al mijn overtuigingen of (zelf)kritiek.
  3. Meditatie maakt mij ook om bewuster van mezelf en mijn relatie tot mijn omgeving. Dit helpt mij om in te zien dat het bijna altijd mijn eigen constructies zijn die ervoor zorgen dat ik me niet gelukkig voel.
  4. Het zorgt er ook voor dat ik in de ratrace waarin we leven, mezelf niet verlies in de waan van de dag of het moment. Ik op elk moment de rust van meditatie kan oproepen en hierdoor veel liefdevoller in contact kan treden met mezelf en mijn omgeving.
  5. Ook heeft meditatie mij geleerd dat ik het volste vertrouwen mag hebben in het universum. D.w.z. dat wat ik ook mee maak, er een hoger doel aan vast hangt dat bijdraagt tot het vervullen van mijn zielenopdracht.

Zoals ik in de inleiding reeds vermeldde zijn alle redenen goed om te starten met mediteren. Ik weet zeker dat het regelmatig beoefenen van meditatie jouw wereld zal verruimen alsook je bewustzijn. Dit zal enkel maar een positieve uitwerking hebben op jouw leven.

In een ander artikel, vertel ik je een aantal tips over hoe je kunt mediteren.

Het is mijn hartewens om zoveel mogelijk mensen aan te zetten en te ondersteunen in hun tocht naar het mediteren. Mediteren creëert groei en bewustzijnsverruiming. Dit is volgens mij de enige liefdevolle weg naar een nog betere wereld.

Als ik je ergens mee kan helpen, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Met intense groet, Jo

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Getuigenissen

Dirk Gastmans

Head of Production | Marlux

Ikzelf heb Jo tijdens zijn carrière bij Marlux ervaren als een persoon met een duidelijke visie, rechtstreekse aanpak doch steeds op een correcte manier.

Marleen Peeters

Zaakvoerder | marK

Ik heb de samenwerking met Jo ervaren als een persoonlijke verrijking. Jo’s kritische geest houd je alert en helpt je om doelgericht bezig te blijven.

Bart Verjans

Plantmanager | Tessenderlo Chemie Ham

Bij het organiseren van onze Shut Down’s heeft Jo in een tumultueus klimaat stabiliteit gebracht door een stap-voor-stap benadering bij het brengen van structuur.

Wil jij meer bewustzijn creëren?

Jo Nelles van Svalco begeleidt professionals rond leiderschap, werken in en met teams, bewustzijnsverruiming voor betere resultaten en meditatie voor een betere mentale weerbaarheid en kracht. 

Maak nu een afspraak

Laatste Nieuws

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Getuigenissen

Dirk Gastmans

Head of Production | Marlux

Ikzelf heb Jo tijdens zijn carrière bij Marlux ervaren als een persoon met een duidelijke visie, rechtstreekse aanpak doch steeds op een correcte manier.

Marleen Peeters

Zaakvoerder | marK

Ik heb de samenwerking met Jo ervaren als een persoonlijke verrijking. Jo’s kritische geest houd je alert en helpt je om doelgericht bezig te blijven.

Bart Verjans

Plantmanager | Tessenderlo Chemie Ham

Bij het organiseren van onze Shut Down’s heeft Jo in een tumultueus klimaat stabiliteit gebracht door een stap-voor-stap benadering bij het brengen van structuur.

Wil jij meer plezier, minder stress en betere resultaten?

Jo Nelles van Svalco begeleidt professionals rond leiderschap, werken in en met teams, bewustzijnsverruiming voor betere resultaten en meditatie voor een betere mentale weerbaarheid en kracht. 

Maak nu een afspraak

Laatste Nieuws